12 Temmuz 2012 Perşembe

Alınan enerji hangi yollarla harcanır?



    Alınan enerji 3 yolla harcanır.

   A)Bazal metabolizma

   Vücuttaki organlarımızın çalışması için gerekli olan enerjidir.Günlük enerji tüketiminin %70 'ini oluşturur.       Bundan dolayı bazal metabolizma ne kadar yüksek ise okadar kolay kilo verilir.Bazal metabolizma vücuttaki kas oranı ile doğru orantılıdır.Yani vücutta ne kadar çok kas varsa o kadar çabuk kilo verilebilir.Kilo verme ile bazal metabolizma hızı azalır.Bu nedenle kilo verme şişmanlarda daha kolay olur ama %10 kilo verildikten sonra bir -duraklamaya girer.Bu dönem ilaç,egzersiz ve psikoterapi ile atlatılmalıdır.


 B)fiziksel aktivite

    Yapılan tüm hareketler bu  gruptadır.Yürümek koşmak,bisiklete binmek,spor yapmak,kürek çekmek ,aerobik yapmak gibi...Günlük enerji tüketiminin %20'sini oluşturur.Fazla hareket eden sporcularda bu oran daha yüksektir.

      
Sizi terkeden eski erkek arkadasinizi geri kazanmanin en hizli ve kolay yolu..


 





   C)Termojenik aktivite

   Alınan besinlerin hazmı için harcanan enerjidir.Günlük  enerji  tüketiminin %10'unu oluşturur.Gıdaya,soğuğa
ve strese karşı termogenez oluşabilir.Besinlerin termojenik aktiviteleri farklıdır.Yemek miktarı ve sıklığı bunu etkilediği gibi yemek içeriğide etkiler.Proteinli gıdalarda bu etki yüksekken,yağlı gıdalarda en azdır.
 
   Katı  besinler sıvı  besinlerden,karbonhidratlar Yağlardan,Proteinler Karbonhidratlardan,Fruktoz Glukozdan
,Doymamış yağlar Doymuş yağlardan daha fazla  ısı  oluşturur.Yani  daha  fazla  enerji  harcatır.





Bilgisayar kullanmayı bilen herkes hazır site yazılımıyla profesyonel web siteleri yapabilir. Domain ve hosting dahil web sitenizi 15 dakikada hazırlayın ve anında yayınlayın


Kötü giden evliliğinizi kurtarmak için bu formülü deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder